duminică, 26 noiembrie 2017

SCRISOAREA
STRUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR IN REZERVA SI RETRAGERE
adresata
DEPUTATILOR DIN PARLAMENTUL ROMANIEI

In fotocopie este forma semnata de presedintii structurilor asociative
Pentru a se citi mai usor postam Scrisoarea in format<<word>>:

Domnule deputat
              Avem onoarea să vă aducem la cunoştinţă faptul ca O.U.G. 59/2017 privind modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu - care se află în procedura de legiferare în Parlament - aduce grave prejudicii sistemului national de apărare decuplând rezerva Forţelor Armate de forţele active prin eliminarea procedurii de actualizare a soldelor de rezervist militar (pensia militară de stat) de evoluţia soldelor militarilor activi.
             Aceasta este cea de-a doua tentativă - după încercarea eşuată cu art. 40 din Legea –cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice - de a lovi în unitatea de corp a Forţelor Armate şi a discrimina pe rezerviştii militari în raport cu regimul general de evoluţie a pensiilor publice.
              Nu mai invocăm argumentele juridice deja cunoscute, subliniate de Consiliul Legislativ, privind neconstituţionalitatea unor astfel de prevederi discriminatorii, dar readucem în atenţia Dumneavoastra că însuşi Preşedintele Camerei Deputaţilor a solicitat eliminarea articolului privind îngheţarea pensiilor militare de stat din corpul Legii nr.153/2017.
            De asemenea, subliniem faptul că, O.U.G. 59/2017 împreună cu O.U.G. 57/2015 şi Legea nr. 153/2017 – care au provocat pierderi în Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională mai ceva ca un război convenţional – reprezintă trei acţiuni guvernamentale prin care se încearcă golirea de conţinut juridic a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, lege organică votată cu majoritate covârşitoare de Parlamentul României.
               În numele Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională impreuna cu Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere ,,Alexandru Ioan Cuza” vă adresăm solicitarea de a cere retrimiterea O.U.G. 59/2017 la Comisia de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din Camera Deputaţilor ÎN VEDEREA REEXAMINĂRII ART. VII din conţinutul acesteia şi punerii sale în acord cu 
prevederile constituţionale şi deciziile relevante ale Curţii Constituţionale a României. 
Precizăm că în conformitate cu Legea nr. 223/2015, aşa cum recunoaşte şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, începând cu ianuarie 2016 singura structură guvernamentală competentă să iniţieze măsuri în domeniul pensiilor militare este Ministerul Apărării Naţionale în calitatea sa de coordonator al Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.
                    Cu convingerea că Grupul parlamentar, al cărui lider sunteţi, va sprijini solicitarea noastră, vă rugăm să primiti, stimate domnule deputat, asigurarea înaltei noastre consideraţii.

Semneaza,
Presedintii structurilor asociative ale militarilor in rezerva si retragere